sâmbătă, 27 octombrie 2007

Apare politia animalelor

Pentru ca este o lege care ne priveste direct ...
-- Un grup de parlamentari a decis ca e necesara infiintarea Politiei Animalelor si a intocmit un proiect de lege, depus la Senat, menit sa previna cruzimea fata de nevertebrate, in special, insecte, moluste si crustacee.

Potrivit reprezentantilor celor patru partide politice, cruzimea fata de animale este infractiune daca animalele sunt torturate, mutilate, sufocate sau otravite, cu exceptia metodelor legale aplicate unor "rozatoare sau insecte daunatoare". Infractiuni sunt considerate si organizarea luptelor de animale sau comertul ilegal cu animale. Potrivit legii, pentru contraventii se aplica amenda de la 300 RON pana la 10.000 RON, iar pentru infractiuni este prevazuta inchisoare de la cinci la 10 ani. Initiativa prevede ca, in cadrul Politiei Animalelor, vor activa iubitori de animale care vor veghea neintrerupt in vederea protejarii grupurilor de nevertebrate.

Proiectul de lege pentru prevenirea cruzimii fata de animale si protectia acestora este initiat de senatorii Corneliu Vadim Tudor (PRM), Norica Nicolai (PNL), Peter Eckstein Kovacs (UDMR), Gheorghe Funar (PRM) si de deputatii Vasile Puscas (PSD), Mircia Giurgiu (independent), Anca Petrescu (PRM). Actul normativ precizeaza ca se vor initia "actiuni educative", prin intermediul Ministerului Educatiei. (Razvan GHEORGHE)
Sursa www.ziua.ro