miercuri, 21 noiembrie 2007

Porumbelul statuie.

Nu stiu dacă mai există în lume ceva asemănător! Un porumbel-statuie uriaş. Dacă poza a fost făcută în Turcia atunci este clar! Turcii sunt printre cei mai mari iubitori de porumbei din lume şi au foarte multe rase de porumbei (totuşi, cred că nu ne întrec). Pentru varianta mărită a pozei accesaţi această adresă:

http://www.flickr.com/photos/tashtan/2041331362/in/photostream/

Cum am găsit-o? Păi am revăzut articolul cu rasele turceşti propuse pentru infuzie şi acolo sunt adrese către un album foto cu poze . Am vrut să le văd din nou şi tentativa s-a soldat cu eşec. Albumul foto era găzduit de Yahoo Photos şi mi-am amintit că Yahoo a închis serviciul respectiv în favoarea celui oferit de Flickr, achiziţionat de Yahoo. Yahoo a anunţat cu ceva vreme toţi posesorii de albume foto să-şi mute pozele pe Flickr pentru că vor închide accesul. Gestul lui Yahoo mi se pare oribil, era datoria lor să mute pozele şi conturile fiecărui user pe noul serviciu. Cu un mic utilitar, rezolvau automat. Cei care nu au apucat să-şi mute pozele pe Flickr, le-au pierdut definitiv. Şi cred că e cazul şi cu pozele cu porumbei (erau sute de poze) pentru că le-am căutat pe Flickr şi nu le-am găsit ...

În comparaţie, când Google a preluat Blogger, a trecut la o nouă versiune şi la propriile-i servere. Normal, şi-a asumat şi sarcina de a trece toate conturile pe serverele şi la noua versiune de Blogger. Şi lucrează şi azi la transferul conturilor vechi. Bravo Google!

Că Blogger nu merita banii şi efortul de a fi preluat, asta e altă poveste. Şi aici, Google nu e destul de ”bărbat” să-şi recunoască eşecul. De fapt, cred că toate propunerile în ce priveşte renunţarea la Blogger din partea utilizatorilor în favoarea altui soft, sunt blocate de chiar programatorii angajaţi să imbunătăţească sistemul. Vă daţi seama că de mulţi dintre ei nu ar mai fi nevoie dacă s-ar trece la un soft la fel de bun ca Wordpress. Personal, am propus sNews, dar e ca şi cum te-ai lupta cu morile de vânt.

Cei care părăsesc Blogger au un răspuns care motivează gestul lor: Blogger sucks!