marți, 4 ianuarie 2011

Bijeljina Roller

Update Ian 4, 2011: Am mai gasit filnulete cu Bijeljina Roller

Update Dec 25, 2009: Aduc in actualitate acest articol pentru ca am mai gasit o galerie foto superba cu acest roller deosebit. Adresa si un film cu varianta unicolora le gasiti la sfarsitul articolului.

Intai eu:

FANTASTIC!!! Am avut un soc cand am vazut rasa asta. Asemanarea cu cazacii din Rollerii de Galati este izbitoare! Ca sa vedeti ce rase frumoase de rolleri pot iesi avand la baza Rollerul Oriental. Punct! In mod sigur la inceputuri, Rollerul de Galati avea coada si aripile ca ale Rollerului de Smirna (ma refer la pozitia lor)...

Acum autorul:

Istoria Rollerului de Bijeljina incepe la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Se presupune ca la inceputul existentei acestei rase s-au incrucisat Rollerul Oriental cu Serbian Highflier (Zburator Sarb de inaltime). Asa ca primele rezultate au fost un porumbel cu accent pe joc mare. Lucrul cu aceste doua rase a durat pana in anii '60. Din cauza interesului marit al crescatorilor pentru joc si aspect, este incrucisat cu Rollerul de Zagreb. Cititi mai departe aici.

Noutati

Intai adresa: http://www.bijeljinaroller.com/apps/photos/

Filmul cu unicolorii:


Si acum, dupa ce ati vizionat filmul, mergeti mai jos, la articolul cu Rollerii de Galati unicolori si, facand abstractie de mot, putem sa zicem ca tare se mai aseamana. Oare de ce? ;) Nu-i asa ca baltatii nostri au pierdut cam mult din "vechiul" aspect din cauza infuziilor nu tocmai potrivite?

Bijeljina, oras cu puternice influente orientale (cautati pe net imagini si-mi dati dreptate):

A propos! Prietenul meu Sasha, designerul temei sitului meu este din Bosnia.


Concluzii: Porumbelul este foarte frumos insa, incrucisarea dintre rolleri si zburatori a adus ca rezultat obtinerea unui tumbler ce executa una-doua tumbe si putini dintre ei fac trei, in acest fel nemeritandu-si titulatura de roller.