luni, 10 noiembrie 2008

Lesser Kestrel - Kestrelul mic

Kestrelul mic (Falco naumanni) face parte din familia Falconidae, grupa kestrelilor. Se hraneste cu insecte mari si pasari mici. Cuibareste de la Mediterana, de-a lungul sudului Asiei Centrale, pana in China si Bangladesh. In timpul iernii, hoinareste pe continentul african si in Pakistan. In perioada de inmultire, foarte rar este intalnit la nord de aria de cuibarire.

Am vazut ieri un film despre el cu vesti imbucuratoare. Coloniile observate in Spania (pe parcursul a 6 ani de zile) in perioada de cuibarire se afla in crestere si la fel si calitatea materialului genetic, prin infuzii de la masculi hoinari, aflati in migrare, probabil plecati de la alte colonii aflate in zone indepartate.

E un soim mic, cu un colorit frumos, care-mi place in mod deosebit. Mai ales ca nu reprezinta un pericol pentru porumbei.