miercuri, 12 noiembrie 2008

Rate domestice - rate salbatice

Imi plac toate. In copilarie, perioada cand ratele scoateau primele serii de boboci aurii era cea mai indragita de mine. In satul bunicilor erau multe carduri in culorile celor de mai sus. Superbe. Azi, in acelasi sat majoritare sunt ratele maronii-inchis, negre, albe, baltate cu negru si alb, cu maro si alb, si deosebesti ratoii de rate numai dupa glas si cele doua inele din coada ratoiului. Nu am mai vazut demult rate cu colorit si desen curat, distinct pentru rata si ratoi.

Mi-am adus aminte sa scriu despre ele vazand in acest articol doua perechi de rate salbatice cu un penaj extraordinar despre care inca nu stiu nimic. Doar ca exista in Romania de vanzare ca pasari exotice, crescute in voliere speciale, ca sa nu fuga in zbor.

Am cautat pe net la intamplare si initial am gasit aici o lista cu pasarile salbatice din Romania, cu tot cu denumirile in latina si asa am ajuns aici, o baza de date cu ratele salbatice. Fiecare rasa de acolo este insotita si de un set de poze. Inca nu am identificat rasa vazuta in articolul de mai sus insa poate o identificati dvs. daca sunteti interesati ;) .