vineri, 16 ianuarie 2009

O columbofilie roza intr-o tara in continua schimbare

De cativa ani, multi dintre noi parca ne-am trezit dintr-un somn adanc. Cu totii fosti sau actuali crescatori, admiratori ai raselor romanesti de porumbei, constatam cu ingrijorare ca multe din aceste rase au disparut si cele existente cu greu reusesc sa isi gaseasca crescatori. Si se stie bine ca o rasa de porumbei are sanse de supravietuire doar daca este larg raspandita/adoptata.

Rase deosebit de frumoase si multe din ele cu prestatii deosebite in zbor. Rase pentru care oricine ne putea invidia. Incercam acum, cu ajutorul internetului sa le promovam, sa gasim persoane care sa le creasca din pasiune si dragoste pentru ele.

Oare, pe termen lung (pentru ca numai asa se pune problema), avem sorti de izbanda tinand cont de conditiile care ni le ofera o Romanie in continua schimbare? Mi-e teama ca nu...

Citat din articolul de la adresa de mai sus:

Dacă ne îndreptăm spre România, atunci să ne uităm laRomânia veche, România păşunistă, România curată, România din Muzeul Satului, România bunilor noştri care a dispărut. România caselor fără încuietori. A murit.

Am înlocuit-o cu România lui Dan Negru, lui Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu, cu România buteliilor furate noptea peste gard, România lacătelor şi alarmelor.