luni, 31 ianuarie 2011

Jucatorul pestrit-baltat de Satu Mare a fost restaurat ca rasa

Cetateanul german de origine romana Werner Hartman, anunta aici restaurarea de la zero a rasei Jucator pestrit-baltat de Satu Mare. Deasemenea, dumnealui isi anunta intentia de a lasa cadou 20 de exemplare la urmatoarea expozitie de la Satu Mare.

In opinia mea, un cadou cu adevarat pretios, ce poate "securiza" rasa pentru multa vreme, ar fi publicarea jurnalului de lucru, in care normal ar fi sa fie descrisa pas cu pas restaurarea de la zero a rasei. Pentru prima data este o sansa unica in istoria columbofiliei romanesti. Din pacate, nu cred ca acest lucru se va intampla. Asa ca ramanem la cele 20 de exemplare generos oferite de dl. Werner Hartman, si depindem in exclusivitate de priceperea si dedicarea mainilor pe care vor incapea aceste exemplare. Totusi, fara reteta originala, nu vad cum aceste exemplare ar putea sta la baza unei viitoare populatii sanatoase de jucatori, cu o suficienta diversitate genetica, necesara in perpetuarea rasei.

2 comentarii:

  1. Draguti porumbei!
    http://porumbeidelabuzau.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. mar interesa si pe mine 2 perechi.dak se poate ma puteti contacta la id geovani_w o zi buna in continuare

    RăspundețiȘtergere

Trebuie sa ai cont pe Google, Wordpress sau un cont OpenID ca sa poti comenta. Pe scurt, nu se mai poate comenta ca anonim. In felul acesta sistemul antispam poate deveni functional.