joi, 24 februarie 2011

Jucatorul de Galati ingenuncheaza situl porumbei.ro

Pentru prima data, un sit romanesc de porumbei (desigur, cel mai vechi sit in domeniu) este luat cu asalt la modul cel mai serios de catre crescatorii de rase romanesti, porniti in discutii si dezbateri aprige referitor la situatia actuala a Rollerului de Galati. Si asta dupa ce in trecut, proprietarul sitului se plansese in repetate randuri ca participarea la discutii a crescatorilor de rase romanesti lasa de dorit :-) .

Rezultatul? Situl www.porumbei.ro incepe sa se miste greoi si serverul de baze de date incepe sa cedeze in repetate randuri. Dorind sa rezolve problema, proprietarul lanseaza un articol-sondaj insa comentariile vizitatorilor sunt pozitive si masurile sunt amanate. Nebunia continua si mai abitir si exasperat, proprietarul decide inchiderea articolelor in cauza, fara alte explicatii.

Va mai trece ceva vreme pana cand lucrurile se vor aseza pe fagasul normal (raportat la realitatea noastra) insa un lucru este clar: crescatorii de rase de agrement raman din nou pe dinafara. Mai ales atunci cand sunt necesare discutii serioase care sa aduca "ordinea" mult dorita in asociatiile, crescatoriile si rasele romanesti de agrement.

Din pacate, nu se intrevad solutii la nivel profesional in domeniul privat pentru ca inchirierea unui server performant este foarte scumpa si pana la urma, cheltuielile nu se justifica - oricat ar fi pasiunea de mare. De donatii si contributii lunare nici nu poate fi vorba la noi in tara :-D, iar banii castigati din reclame nu mai sunt asa multi ca altadata.

Din fericire, wordpress.com ofera blogging gratuit, pretul platit fiind pierderea personalitatii/identitatii sitului (atat tema, cat si modulele ce confera diverse functionalitati suplimentare). Insa pentru multi, acest pret este prea mare - diferentierea doar prin continut se face mai greu si necesita timp atat din partea proprietarului, cat si a eventualilor vizitatori.

Articolele in cauza sunt:
- Jucatorii de Galati - 461 comentarii, 12.209 viualizari la data articolului;
- Evolutia unui crescator de porumbei de joc - 90 comentarii, 3.457 vizualizari (in opinia mea, acest articol era departe de a constitui o piedica);
- Sa povestim despre Jucatorul de Galati - Varietatea de zbor - 772 comentarii, peste 14.057 de vizualizari.