marți, 15 noiembrie 2011

Inele pentru porumbeii de agrement

Inelele porumbeilor servesc ca modalitate de identificare in vederea evidentei si diferentierii pasarilor participante la concurs. Sunt esentiale in munca de selectie a porumbeilor indiferent de scop. Fiecare porumbel trebuie sa aiba o fisa individuala si seria inelului este singura modalitate de "atasare" a fisei la un anumit exemplar.

Insa nu totdeauna este nevoie de un inel permanent. Sunt cazuri in care columbofilul achizitioneaza cateva perechi in vederea antrenarii lor pentru concurs. In acest caz, cateva inele cu serii unice, detasabile, sunt suficiente pentru a permite participarea pasarilor in concurs. Am gasit cateva poze cu astfel de inele pe contul de Google+ al lui Sia Nariman:


Astea sunt pentru marcare permanenta, ca al doilea inel, desemnand eventual anumite linii (este tipul nr.4 din cartea lui Feliciu Boantiu)... In orice caz, Bonatiu scrie:Asociatiile columbofile penru rasele romanesti, ar putea deschide concursurile permitand in acest fel participarea persoanelor nemembre, singura conditie fiind ca pasarile respective sa se incadreze intr-una din rasele romanesti.